Bewerking van mechanische onderdelen voor de ruimtevaartsector

Tijdens haar 40 jaar ervaring in de hoge precisiebewerking van metalen componenten, heeft Mecasoft regelmatig samengewerkt met de ruimtevaartsector. Deze sector is zeer veeleisend op het vlak van de beperkingen omtrent gewicht en tolerantie, en vertrouwt op ons voor het onderzoek naar en het ontwerp van de centrale elementen van de boordsystemen voor uiterst complexe assemblages.

Een bedrijf dat gekwalificeerd is om aan de eisen van de ruimtevaartsector te voldoen

Precisie is van essentieel belang voor de ruimtevaartsector, aangezien deze sector componenten vereist die de toleranties uit de opgestelde plannen naleven en bestand zijn tegen omstandigheden met extreme hitte en druk. Onze vonkverspaantechnieken zijn bijzonder geschikt voor de productie van complexe vormen zonder lassen of klinken, alsook voor een maximale gewichtsvermindering van structurele onderdelen.

Mecasoft is gespecialiseerd in precisiemechanica en is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 9100:2018. Deze garandeert de ruimtevaartsector (maar ook de luchtvaart- en defensiesector) een kwaliteitsniveau dat overeenkomt met de geldende normen.

Spatial-010-Mecasoft-Roberty-Sebastien-47

Ons studiebureau en ons machinepark staan garant voor de hoogste kwaliteit

Ons team van ingenieurs kan, voordat de ontwerpfase wordt gestart, garanderen dat aan alle beperkingen wordt voldaan door het gewenste onderdeel in detail te bestuderen. Aan het einde van het proces voeren we ook een kwaliteitscontrole uit om onze klanten te garanderen dat aan al hun eisen voor het eindproduct werd voldaan. Deze fasen worden uitgevoerd door ons studiebureau voor mechanische technieken.

Ons machinepark is voor de vervaardiging van deze componenten uitgerust met de meest geavanceerde microbewerkingstechnologie. Dankzij de meest efficiënte bewerkingsmethodes die op de markt beschikbaar zijn, kunnen wij oplossingen aanbieden die aangepast zijn aan elk project.

Spatial-011-Mecasoft-Roberty-Sebastien-40

We verleggen al meer dan 40 jaar de grenzen van de micromechanica in de ruimtevaartsector.

Spatial-006-Mecasoft-Roberty-Sebastien-38

Wij dragen zorg voor al uw bewerkte onderdelen

Mecasoft is verantwoordelijk voor de productie van de meest complexe onderdelen die worden gebruikt in ruimtevaartuigen, zoals raketten en satellieten, hun motoren en hun aandrijfsystemen. Wij ontwerpen montage- en bevestigingsonderdelen, evenals werktuigen die nodig zijn voor de vervaardiging ervan, uit metalen met de gepaste eigenschappen (sterkte, gewicht, textuur, gevoeligheid voor corrosie, enz.) en een voldoende lange levensduur.

We produceren deze prototypes en onderdelen per stuk, maar plannen ook de productie ervan in kleine, middelgrote of grote hoeveelheden. Als one-stop-shop bedrijf zorgen we ervoor dat projecten van A tot Z soepel verlopen, zodat we op efficiënte manier en binnen de vooropgestelde deadlines kunnen samenwerken.

De andere sectoren waarin we actief zijn

Onze verwezenlijkingen