Mecasoft kan u een oplossing bieden ongeacht de bewerkingsmethode die aangewezen is voor uw project voor mechanische onderdelen. We zijn EN 9100-gecertificeerd en bieden binnen ons bedrijf een groot aantal bewerkingstechnieken. Voor technieken die we niet aanbieden doen we een beroep op betrouwbare partners die expert zijn in hun vakgebied.

Uw one-stop-shop, van het ruwe onderdeel tot het afgewerkt product

Ons ontwerpbureau stelt een actieplan op voor de ontwikkeling van uw product en bepaalt de meest geschikte oplossing. Vaak moet het ruwe stuk eerst via traditionele bewerkingstechnieken worden bewerkt voordat methodes met vonkverspanen, micromechanica of lasers worden toegepast voor zeer nauwkeurig snijden.

Mecasoft staat echter steeds in voor uw volledige project en is uw enige aanspreekpunt. Hierdoor kunt u steeds rekenen op objectief advies, een consequente opvolging van uw project en een kwaliteitscontrole op basis van uw lastenboek en de geldende normen. U krijgt steeds een afgewerkt product dat is aangepast aan uw eisen, en dat in de kortst mogelijke tijd wordt geproduceerd. Dit allemaal voor de meest concurrerende prijs en optimale gemoedsrust.

Laten we het over uw project hebben!

Traditionele bewerkingstechnieken

Verspanen is het verwijderen van materiaal van een onbewerkte onderdeel om het de gewenste vorm en afmetingen te geven. Gereedschapswerktuigen worden gebruikt om voldoende kracht te verkrijgen om de onderdelen op gedetailleerde manier te kunnen bewerken. Bijgevolg kunnen de resultaten die worden verkregen met traditionele technieken voor sommige sectoren voldoende zijn. Voor andere sectoren is een grotere nauwkeurigheid vereist.

Wij ontwerpen mechanische onderdelen voor de meest veeleisende sectoren

01. Boren

Boren is een van de meest gebruikte bewerkingsmethodes. Met behulp van een roterende frees of boor wordt een cilindrisch gat gemaakt in het materiaal. Het materiaal wordt gedeeltelijk (blind gat) of volledig doorboord, met een nauwkeurigheid die afhankelijk is van het gebruikte gereedschap. Voor een hogere nauwkeurigheid wordt vonkboren of laserboren aanbevolen om microboorgaten of microgaten te verkrijgen.

microfil2

02. Frezen

Bij frezen krijgt een mechanisch onderdeel vorm door een deel van het materiaal te verwijdere. Deze methode bestaat uit de combinatie van een roterende frees, gemonteerd op een freesmachine, en de bewegingen van het te bewerken onderdeel. Er kunnen verschillende vormen gemaakt worden, zoals cilindrische gaten, groeven of andere complexere vormen. Deze techniek wordt vaak gecombineerd met de draaitechniek.

carousel4

03. Draaien

Net als bij frezen wordt bij draaien materiaal, in de vorm van spanen, van een te bewerken stuk verwijderd. Het te bewerken stuk wordt op een as bevestigd en in een draaiende beweging gebracht. Het snijgereedschap drukt zich vervolgens af op het draaiende materiaal en geeft het de gewenste cilindrische of conische vorm. Deze techniek wordt vaak gecombineerd met frezen.

Stafdraaien is een variant van de draaitechniek waarbij onderdelen in kleine, middelgrote of grote reeksen op geautomatiseerde draaibanken worden bewerkt uit metalen staven.

carousel2

04. Draai-freescombinatie (5-assige CNC)

5-assige bewerking maakt het mogelijk om zeer gemakkelijk complexe onderdelen te produceren. Deze multidirectionele werktuigmachine (5 assen, waarbij 3 lineaire en 2 roterende assen simultaan bewegen) kan het gehele oppervlak van het te bewerken materiaal snijden door frees- en draaitechnieken te combineren.

Deze combinatie vermindert tijdverspilling doordat gereedschap niet moet worden gedemonteerd of gewisseld. Bovendien wordt herpositionering en het risico op fouten dat hiermee gepaard gaat, vermeden.

De hoogste nauwkeurigheid, tot op de µm, wordt bereikt met het 5-assig frezen door microverspanen.

carousel2

05. Découpe laser

Er wordt een grote hoeveelheid energie, in de vorm van een krachtige laser, geprojecteerd op een zeer klein oppervlak van het te snijden materiaal. Het materiaal wordt gesneden doordat het in aanraking komt met de laser die als het ware beschadigingen aanbrengt door de hitte die erop wordt gericht. Dankzij deze techniek, die in verschillende sectoren van de industrie wordt gebruikt en geschikt is voor dunne lagen, kunnen verschillende materialen bewerkt worden met nauwkeurige snijresultaten.

carousel2

06. Andere technieken

Andere bewerkingstechnieken zijn boren (om cirkelvormige gaten te vergroten), slijpen (voor lichte afwerking of snijden), draadsnijden (spiraal door schroefdraadafdruk), tappen (dezelfde techniek maar dan op inwendige diameter), en brootsen (een inwendig cirkelvormig gat met een broots vergroten tot een grotere, niet-circulaire vorm, of het verspanen van een uitwendig oppervlak met dezelfde techniek).

carousel2

Wat is het beste bewerkingsproces voor het mechanisch onderdeel dat u nodig heeft?