Mecasoft is een expert in het uiterst precies versnijden van metalen onderdelen door elektro-erosie. Dit procedé, ook bekend onder de naam EDM (Electrical Discharge Machining) of SparkMachining, maakt het mogelijk bewerkte componenten (metalen, legeringen, grafieten, hardmetalen, enz.) te verkrijgen tot op een micron nauwkeurig, ongeacht hun hardheid.

Bespreek uw project met ons studiebureau

Contacteer ons

Onze specialiteit: bewerking door elektro-erosie

Elektro-erosie gebruikt een elektrische stroom om een elektrisch geleidend materiaal (staal, titanium, aluminium, 316L roestvrij staal, koper, Inconel, enz.) te eroderen tot het de gewenste vorm heeft. De vonken die ontstaan door stroom die door een diëlektricum gaat, verwijderen zeer fijne materiaaldeeltjes op de gewenste plaats, volgens het programma dat vanaf de ontwerpstations in de machine is geconfigureerd.

Een heel precieze versnijding voor alle soorten metalen

Voor specifieke toepassingen, zoals scherpe randen, scherpe hoeken, fijne inzetstukken, blijkt de elektro-erosietechniek van Mecasoft het best geschikt. De beheersing van deze techniek stelt ons in staat u producten met complexe vormen aan te bieden. Jaar na jaar verleggen wij de grenzen van onze mogelijkheden door verschillende metalen te versnijden, ongeacht hun hardheid en grootte, per stuk of in serie.

Met onze technieken kunnen wij ook de gewenste oppervlakteafwerking bereiken, tot Ra van 0,05 µm. Spiegelgladde oppervlakken, die wij verwezenlijken met stroom van een zeer lage intensiteit, zijn ook mogelijk.

Technique-EDM-fil-004
Technique-EDM-Fast-001-Mecasoft-Roberty-Sebastien-81

De voordelen van elektro-erosie

  • EDM kan worden gebruikt om kleine of grote onderdelen te bewerken met een opmerkelijke precisie, en dit in diktes van 1 mm tot 400 mm of meer.
  • Hiermee kunnen complexe en ruimtelijk gedetailleerde vormen nauwkeuriger worden verkregen dan met andere bewerkingstechnieken.
  • Het maakt de massaproductie mogelijk van mechanische onderdelen voor sectoren die een hoge graad van uitmuntendheid vereisen (medisch, luchtvaart, ruimtevaart, farmaceutica …).
  • Hiermee kunnen alle geleidende metalenworden bewerkt, en in het bijzonder die met de hoogste hardheid.
  • Het maakt de productie mogelijk van snelle prototypes van producten per stuk ze op industriële schaal geproduceerd worden.
Vraag onze experts om advies

De elektro-erosieprocessen

Mecasoft beschikt over een compleet gamma machines van gerenommeerde kwaliteit voor het versnijden of doorboren van al uw bewerkte onderdelen. Afhankelijk van het type te bewerken onderdeel en het verwachte resultaat, stellen wij u de klassieke bewerkingstechnieken voor of de technieken die elektro-erosie vereisen, en in het bijzonder drie elektro-erosieprocedés: met een draad, met indrukken of met snelboren.

Afhankelijk van de behoeften zullen wij, indien nodig, aanvullende technieken aanbevelen, zoalsadditive manufacturing of laser. Wat uw behoeften ook zijn, Mecasoft helpt u om ze van A tot Z in te vullen.

01. Elektro-erosie met draad

Bij elektro-erosie met draad is het te versnijden onderdeel voortdurend in contact met het diëlektricum (gedeïoniseerd water of olie). Een geleidende metalen draad snijdt met een continue vlakke en hoekige beweging door het onderdeel, volgens het in de machine geconfigureerde oppervlak. Mede dankzij deze zeer fijne metalen draad (vanaf 0,02 mm) is dit procedé bijzonder geschikt voor scherpe hoeken en randen, of voor complexe profielen.

Mecasoft beschikt over een uitgebreid en krachtig machinepark voor het bewerken van producten van een paar gram tot 2 ton, en met afmetingen die tot meer dan een vierkante meter kunnen gaan. Enkele van de gangbare versnijdingen zijn binnentanden, wiggroeven, tandheugels, cilindrische wielen met rechte, spiraalvormige of conische tanden.

Technique-EDM-fil-002-Mecasoft-Roberty-Sebastien-66

02. Elektro-erosie door indrukken

Een instrument met elektrode in de vorm van het te bewerken voorwerp, wordt met een progressieve verticale beweging in het materiaal gedrukt om het de gewenste vorm te geven. Dit maakt de bewerking van bijzonder harde materialen mogelijk. Deze techniek is bijzonder geschikt voor matrijzen, extrusiegereedschap, gietmatrijzen, kranen, enz.

Mecasoft beschikt over een compleet machinepark waarmee wij onderdelen met een oppervlakte van meer dan een vierkante meter kunnen produceren. Zowel de horizontale als de bovenzijden kunnen in de meest complexe 3D-vormen worden vervaardigd. Deze techniek wordt ook gebruikt voor gaten met een verticale vierkante, rechthoekige of zeshoekige doorsnede, en voor spiraalvormige doorsneden.

Technique-EDM-Die-003-Mecasoft-Roberty-Sebastien-82

03. Elektro-erosie door doorboren

Dankzij het gebruik van indruktechnieken met een zeer smalle, verticaal bewegende cilindrische elektrode kan met elektro-erosie snel worden geboord in bijzonder harde materialen. De elektroden kunnen gemaakt zijn van wolfraam, messing of koper, afhankelijk van het soort materiaal dat moet worden doorboord; de diëlektrische vloeistof stroomt door het midden van de elektrode om de weggeboorde metaaldeeltjes te verwijderen.

Dankzij het gevarieerde machinepark beschikt Mecasoft over de nodige technologie en expertise om door elk metalen materiaal te boren. We kunnen het materiaal heel diep doorboren, met diameters die variëren van 0,2 tot 3 mm (op basis van een verhouding maximale diepte/diameter).

De toepassingen variëren van het doorboren van zeer fijne diameters voor het ontluchten van turbinebladen tot het verwijderen van defecte instrumenten (kranen of boren) en sensorputten bij niet-destructief onderzoek (in het Engels Non-Destructive Testing of NDT).

Technique-EDM-Fast-002-Mecasoft-Roberty-Sebastien-78

Elektro-erosie: voortdurende verbetering

De machines en processen voor elektro-erosie zijn in de loop der tijd voortdurend geëvolueerd en vandaag kunnen wij u resultaten bieden die de perfectie benaderen. Op die manier zijn enkele van de veronderstelde nadelen van deze techniek dus grotendeels verdwenen. Dit is bijvoorbeeld het geval met het zogenaamde “witte laag”-effect, een verschijnsel dat door warmte werd veroorzaakt en dat er in het verleden voor zorgde dat het oppervlak van het voorwerp ter hoogte van enkele atomen veranderde.

De expertise van Mecasoft in precisiebewerking: onze activiteitensectoren

Luchtvaart

Lees meer

Ruimtevaart

Lees meer

Defensie

Lees meer

Precisie-industrie

Lees meer

Medische & Chirurgische

Lees meer

Farmaceutische

Lees meer

Horlogemakers & Luxe

Lees meer

Automotive

Lees meer

Onderzoeks- en academische instellingen

Lees meer

Hebt u onze diensten voor een andere sector nodig?