Ontwikkelen van reactoren en industriële componenten voor de farmaceutische sector

Mecasoft is actief in het ontwerpen van componenten voor verschillende, bijzonder veeleisende, domeinen van de gezondheidszorg. We ondersteunen de farmaceutische sector bij hun ontwikkelingen en zorgen voor de perfectie en traceerbaarheid van de bewerkte onderdelen waaruit hun farmacologische apparatuur, mixers en microreactoren bestaan. We werken aan de ontwikkeling van werktuigen en de productie voor de farmaceutische sector, zowel voor de microfluïdica als de mesofluïdica.

Microfluïdica en continue productie

Een van de speerpuntdomeinen waarin wij experten zijn is de zogenaamde continue productie. Omdat er een minder groot volume aan agentia en reagentia nodig is, zijn continue chemische reacties mogelijk, dankzij de microscopische schaal van de processen, en kan polymerisatie op goedkopere manier worden uitgevoerd. Deze methode maakt parallelle productie door multiplexing, en een nauwkeuriger controle van de productieparameters mogelijk.

De voordelen van machinaal vervaardigde metalen microreactoren en statische mixers zijn een grotere duurzaamheid en betere stabiliteit, in tegenstelling tot hun tegenhangers voor eenmalig gebruik.

Pharma-010-Mecasoft-Roberty-Sebastien-46

Maak gebruik van de expertise van ons studiebureau om tijd te besparen bij het prototype-proces van uw statische mixer.

Onze ingenieurs ondersteunen u bij de ontwikkeling van uw bewerkte componenten

Tijdens uw project met Mecasoft werkt u nauw samen met ons team van gekwalificeerde ingenieurs die opgeleid zijn in micromechanische technieken. Op basis van uw specificaties en eisen bepalen we de geschikte techniek voor de fabricage van uw microreactor of microfluïdische chip. Wij garanderen de goedkeuring ervan tijdens de ontwerpfase, de bouw va het prototype en de productie per eenheid of in grote hoeveelheden, ongeacht het gebruikt zal worden in reactoren, mixers of apparatuur voor polymerisatie.

Pharma-011-Mecasoft-Roberty-Sebastien-10
Pharma-006-Poincons-d-injection

Onze beproefde micromechanische technieken

 

Deze beproefde technieken zijn al meer dan 40 jaar onze specialiteit. Hierdoor kunnen we complexe 3-dimensionale profielen opstellen tijdens de ontwikkeling van prototypes voor de veeleisende farmaceutische sector (maar ook de medische, de luchtvaart-, de voedingssector, enz.)

Mecasoft beschikt over een zeer uitgebreid machinepark waarmee we alle soorten werkzaamheden kunnen uitvoeren die een micromechanische interventie vereisen, tot op de veelgevraagde diameters van 10 µm tot 50 µm. We werken met name met vonkverspanen via draad, boor of zinkvonken, ook wel microfrezen, microboren en microsnijden genoemd. Hiermee kunnen we een nauwkeurigheid bereiken van 1 tot 5 µm en oppervlakteafwerkingen met een Ra van 0,05 tot 0,1µm.

De andere sectoren waarin we actief zijn

Onze verwezenlijkingen