Mecasoft is een erkend specialist op het gebied van hoge precisiebewerking.

Al 40 jaar vertrouwen vele sectoren van de hightechindustrie op ons voor de productie van mechanische onderdelen met complexe profielen.

Onze bewerkingstechnieken voor metalen onderdelen

Dankzij onze technieken kunnen wij het perfecte compromis bereiken tussen een competitieve prijs enerzijds en grote precisie anderzijds. In elke fase van het project evalueren we samen de verschillende mogelijke fases om de kosten en de kwaliteit te optimaliseren.

Op die manier worden steeds de meest geschikte technieken gebruikt, afhankelijk van, bijvoorbeeld, de vereiste toleranties, de complexiteit en de omvang van de productie. Voor de meest veeleisende fases bieden we extreme nauwkeurigheid bij de vervaardiging van verspanen producten. Hiervoor wordt vooral gebruik gemaakt van vonkverspanen (of vonkerosie) via drie methodes: draadvonken, zinkvonken en vonkboren.

Bekijk onze EDM-methodes
Service-usinage-002-Mecasoft-Roberty-Sebastien-5

Beheersing van de verschillende micromechanische technieken

We hebben onze knowhow ontwikkeld rond de verschillende varianten van micromechanica, zoals microsnijden, microboren, microfrezen en microgaten, voor een extreme nauwkeurigheid of voor situaties waarin conventioneel verspanen niet volstaat. Bijgevolg is Mecasoft één van de enige Europese specialisten die de 5-assige 3D-microfreestechniek door vonkverspanen beheerst.

De specifieke kenmerken van elk van deze methodes stellen ons in staat te voldoen aan de meest uiteenlopende eisen van onze klanten, die enerzijds een optimale verhouding krijgen tussen kosten en resultaat door te kiezen voor de meest geschikte technieken, en anderzijds een uitzonderlijke intrinsieke kwaliteit verkrijgen voor de meest delicate fasen van hun project, zowel tijdens het snijden als bij de afwerking van het oppervlak van het eindproduct.

Wij produceren alle soorten metalen onderdelen

We beheersen het snijden met hoge precisie van alle soorten geleidende materialen, zelfs de meest resistente en harde materialen: staal, titanium, aluminium, 316L roestvrij staal, koper, Inconel 605 of 718, titanium en wolfraamcarbiden, enz. Dankzij een gediversifieerd machinepark, vooral op het vlak van EDM, bewerken we kleine en grote onderdelen voor de ontwikkeling van prototypes, producten per eenheid, in serie geproduceerd, of zelfs in industriële hoeveelheden.

Mecasoft helpt u bij het snijden, boren en de oppervlaktetexturisering van al uw mechanische onderdelen, tot op één micron nauwkeurig.

Bespreek uw project met ons studiebureau

Neem contact op met ons
A-Propos-007-Mecasoft-Roberty-Sebastien-7

Ons team van experten beheerst de vereiste tools

Mecasoft beschikt over een team van ingenieurs en experten met jarenlange ervaring in hoge precisiebewerking. Elk lid van ons personeel heeft een grondige kennis van de IT-tools die we gebruiken en van de kenmerken van het materiaal waaruit ons machinepark bestaat.

Elk van hen heeft het interne opleidingsprogramma van Mecasoft succesvol doorlopen. Dankzij hun specifieke kennis van elk project kunnen ze dan ook een echte vertrouwensrelatie met onze klanten onderhouden. Op die manier kunnen ze, onder meer dankzij ons mechanisch studiebureau, altijd de meest geschikte formule voor het ontwerp van het gewenste onderdeel voorstellen.

Dankzij de optimale beheersing van onze tools kunnen we steeds een eindresultaat verkrijgen dat het opgestelde plan volgt. Bovendien waarderen onze klanten de opmerkelijke budgettaire optimalisatie die wij hen bieden.

Precisie toegepast op de meest veeleisende sectoren

Dankzij onze machines en onze perfect beheerste snijtechnieken kan ons bedrijf talrijke samenwerkingsverbanden in de wacht slepen in sectoren die mechanische werktuigen met uiterste precisie vereisen. Enkelen van hen zijn spelers uit de lucht- en ruimtevaartindustrie alsook de medische sector. Mecasoft is immers in staat om in te spelen op de specifieke kenmerken en beperkingen van elk van deze hoogtechnologische sectoren.

Raadpleeg de niet-exhaustieve lijst van sectoren waarvoor wij machinaal bewerkte onderdelen ontwerpen en produceren. Wat uw vakgebied of de aard van uw product ook is, neem contact op met ons team dat een oplossing op uw maat zal vinden.

Neem contact met ons op