Mecasoft, meer dan 40 jaar expertise in precisiebewerking

Het in België gevestigde Mecasoft is een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoge precisiebewerkingen door middel van electro-erosie en andere geavanceerde technieken. Het heeft ook een grondige kennis van de micromechanica ontwikkeld en maakt metalen onderdelen met uiteenlopende profielen en een moeilijk te evenaren precisie.

Onze opdracht

Precisie ten dienste van uw visie.

Precisie is ons vak en onze passie. Wij behoren immers tot de besten op het gebied van de vervaardiging van metalen micro-componenten. Wanneer een millimeter een kilometer lijkt, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij doen echter meer dan enkel precisiewerk leveren. Wij zijn loyale en enthousiaste partners die luisteren naar onze klanten. Wij zijn altijd bereid om een stap verder te gaan, om onszelf opnieuw in vraag te stellen om de meest efficiënte en concurrerende oplossing te vinden die aansluit bij uw realiteit.

We go the extra micron for you.

Omdat de kleinste details een enorm verschil kunnen maken. En dankzij kleine onderdelen kunnen grootse dingen worden verwezenlijkt. Een vliegtuig of een satelliet laten vliegen, bijvoorbeeld. Nieuw farmaceutische mengers ontwikkelen. Innovatieve industriële ontwerpen tot leven brengen. Wat uw project ook is, wij stellen precisie ten dienste van uw visie.

Dit motiveert ons elke dag opnieuw.

En daarom zijn wij, meer dan ooit, dedicated to precision

A-Propos-003-Mecasoft-Roberty-Sebastien-5

Ons verhaal

Mecasoft werd in 1981 opgericht door Raymond Brandt en Francis Henry de Frahan en heeft zich van meet af aan gepositioneerd als een technologisch innoverend bedrijf, gespecialiseerd is in microbewerking en meer in het bijzonder in elektro-erosie.

Het bedrijf was aanvankelijk gevestigd in de gebouwen van Usines de Moulins in Anhée, maar verhuisde in 1992 naar het industrieterrein van Molignée, eveneens in Anhée. Dit is waar Mecasoft vandaag zijn ontwikkeling verderzet.

A-Propos-004-Pieces-diverses-fil-1

Vakmanschap
inzake bewerking

Dankzij de door Mecasoft gebruikte procedés kan een zeer hoge graad van nauwkeurigheid worden bereikt bij de bewerking van metalen onderdelen. Wat wij doen is dan ook bijzonder geschikt voor de zeer veeleisende en gereglementeerde sectoren van de luchtvaart, de ruimtevaart, de medische sector, enz.

De naam “Mecasoft” komt van de samentrekking van twee termen: “mechanisch” en “software”. De onderneming heeft er immers voor gekozen zich te positioneren als een referentie in de sector van de computergestuurde en werkstationgestuurde mechanica . Gezien de huidige opkomst van de industrie 4.0 blijft Mecasoft dan ook in deze richting investeren.

A-propos-005-Pieces-diverses-fil-5

Ervaren oprichters

Vanaf het begin heeft het management geprofiteerd van een bewezen staat van dienst binnen het domein dat Mecasoft beoogde. Francis Henry de Frahan is een nucleair ingenieur en Raymond Brandt was een informaticaspecialist en deze combinatie vormde het recept voor succes. Mecasoft heeft zijn machinepark voortdurend uitgebreid, zijn dienstverlening naar de klanten toe bijgespijkerd en de kwaliteit en afwerking van de bewerkte onderdelen verbeterd.

Raymond Brandt was een pionier binnen deze industrie, gewaardeerd door zijn medewerkers en de mensen die zijn pad kruisten. Na zijn overlijden besloot Francis Henry de Frahan Mecasoft te voorzien van de nodige bestuursorganen om de ontwikkeling van het bedrijf verder te zetten en het overdrachtsproces, dat nu is afgerond, te garanderen en zo de continuïteit ervan te verzekeren.

Het nieuwe management gaat verder met het moderniseren van de installaties, het uitbreiden van de technologische diensten die worden aangeboden en het diversifiëren van de sectoren die worden bediend, met name de Duitse, Zwitserse en Franse exportmarkten.

Mecasoft doorheen de tijd

Bij de oprichting kocht Mecasoft een machine voor elektro-erosie die afkomstig was van een koperfabriek. Deze bewerkingstechniek was toen nog onbekend en wekte daarom eerst nieuwsgierigheid alvorens te overtuigen door zijn doeltreffendheid. De onderneming investeerde na enkele maanden al in meer machines.

Na verloop van tijd werd geëxperimenteerd met meer technieken voor elektro-erosie en bewerking. Tot op heden zijn alle op de markt beschikbare technologieën aan het machinepark toegevoegd. Mecasoft biedt de productie van metalen onderdelen met behulp van de drieEDM-technieken: met draad, met snelboren en door indrukken.

Om een volledig dienstenpakket te kunnen aanbieden dat aansluit bij de behoeften van elke klant, biedt het bedrijf ook micromechanische snij-, frees- en boordiensten aan. Het bedrijf is het enige in België dat alle technieken van het microfrezen door erosiebeheerst. Meer algemeen bieden wij ook traditionele microbewerkingstechnieken aan.

Ons team van experts

Het succes en de efficiëntie van de Mecasoft-uitrustingen zijn grotendeels te danken aan de bekwaamheid en het vakmanschap van ons team van experts, dat onze klanten adviseert en hun projecten uitvoert. Dit team bestaat uit ingenieurs en arbeiders die gespecialiseerd zijn in bewerking en elektro-erosie. Zij hebben een uniek inzicht in de IT-oplossingen en machines die wij gebruiken.

De onderneming werkt ook al vele jaren samen met zeer gespecialiseerde partners. Hierdoor kunnen wij een gepersonaliseerde ondersteuning bieden van A tot Z voor alle types bewerking. Wij nemen multidisciplinaire projecten voor onze rekening en zorgen ervoor dat deze op een efficiënte en serene wijze worden voltooid, in overeenstemming met een globaal plan.

A-Propos-007-Mecasoft-Roberty-Sebastien-7

Het team van Mecasoft

null

Vertrouwen

Wij werken in een sfeer van wederzijds vertrouwen met onze klanten; een vertrouwen dat wij in de loop der jaren hebben opgebouwd dat wij ook graag willen behouden.

null

Uitmuntendheid

Wij gaan graag nieuwe uitdagingen aan door onze grenzen te verleggen. Wij streven altijd naar uitmuntendheid om de beste resultaten te leveren.

null

Nabijheid

Wij begeleiden onze klanten bij hun projecten van A tot Z en bieden hun het verwachte concurrentievermogen en de nodige flexibiliteit. Wij werken in synergie met onze partners en medewerkers.

Onze visie voor de toekomst

Mecasoft gelooft in de toekomst van de Industrie 4.0 en in wendbaar handelen. Wij positioneren ons als een Belgische en Waalse speler die geïntegreerd is in een regionaal ecosysteem. Wij steunen op de dynamiek en het innovatiepotentieel van het lokale weefsel om partnerschappen en synergieën te ontwikkelen. Op die manier willen wij toekomstgerichte oplossingen in toonaangevende industrieën ontwikkelen en exporteren.

Van snelle prototyping tot massaproductie, Mecasoft is een betrouwbare en concurrentiële partner die oplossingen op maat levert binnen gecontroleerde budgetten. Wij stellen onze unieke expertise ten dienste van toekomstige projecten, in België en voorbij de landsgrenzen.

Onze referenties

Aangezien we al een paar decennia actief zijn binnen de micromechanica, hebben wij al meegewerkt aan heel wat discrete en prestigieuze projecten waarin precisiemechanica een belangrijke rol speelde.

Deel uw bewerkingsproject in alle vertrouwen