Mecasoft is gespecialiseerd in bewerkingen met zeer hoge precisie en is zich bewust van de tendens van de industrie richting miniaturisatie. Daarom heeft het bedrijf al in een vroeg stadium besloten te investeren in de verschillende micromechanische technieken (micro-erosie): microsnijden, microboren en microfrezen. Dankzij de sterke prestaties van onze 5-assige machines en de knowhow van onze experten en ons studiebureau, voldoen wij aan de hoogste eisen op het vlak van precisiemechanica.

Neem contact op met ons studiebureau om uw project uit te werken van A tot Z

Unieke precisie voor uw verspanen onderdelen

Dankzijde verschillende micromechanische methodes (microerosie, vonkerosie) die we gebruiken kunnen we oneindig kleine onderdelen maken. We kunnen gaten maken met een diameter van slechts 20 µm(micron), 3D-details produceren van slechts enkele microns groot, en uitsnijdingen maken die ook tot op de micron nauwkeurig zijn. De oppervlaktegesteldheid van het verkregen product kan een Ra van 0,05 µm bereiken.

Dankzij deze methodes kan Mecasoft  metalen met de meest uiteenlopende eigenschappen verwerken, zelfs bijzonder harde metalen zoals staal, titanium en hardmetaallegeringen.

Vervaardiging van alle soorten onderdelen

De door Mecasoft gebruikte machines en technieken zijn bijzonder geschikt voor de bewerking van mechanische onderdelen die een hoge mate van precisie en detail vereisen. Wij voeren al uw projecten voor mechanische onderdelen, assemblageonderdelen en gereedschapsonderdelen uit, ongeacht de sector waarin u actief bent (luchtvaart, ruimtevaart, defensie, de medische sector, enz.).

Technique-MDM-Fil-003-Mecasoft-Roberty-Sebastien-76

Mecasoft is uw one-stop-shop, met een efficiënte werking die garant staat voor de volledige uitvoering van al uw bewerkingsprojecten.

Onze diensten
Technique-MDM-Fil-005-micro-EDM-surgical-instrument-jaw-1

We werken samen met de meest veeleisende sectoren van de industrie.

De sectoren waarin we actief zijn

01. Microsnijden

Met microsnijmethodes kunnen we bij het snijden van verschillende metaalmaterialen complexe vormen verkrijgen met een detailniveau in de µm en in 5 assen. Bovendien kan u rekenen op een uitstekende oppervlaktegesteldheid van het verkregen product.

Mecasoft is een van de weinige bedrijven die het gebruik van vonkdraden met een diameter tot 20 micron, d.w.z. vier keer dunner dan een mensenhaar, beheerst.

Nauwkeurigheidsgraad:

  • Minimumruwheid: Ra van 0,05 µm
  • Minimumstraal: 30 µm
  • Minimale draaddiameter: 20 µm
  • Bewerkingsnauwkeurigheid: 1 µm
  • Nauwkeurigheid van de positionering: 1 µm
Technique-MDM-Fil-004-Mecasoft-Roberty-Sebastien-74

02. Microboren

Dit proces bestaat uit het boren of doorboren van verschillende metalen. De te bewerken onderdelen kunnen bijzonder delicaat of juist zeer hard zijn.

Microboren wordt gebruikt om microgaten te maken en wordt uitgevoerd met behulp van  buisvormige elektroden met een diameter vanaf 90 micron. Grotere diameters worden verkregen door een planetaire beweging. Kleinere diameters worden verkregen door het trimmen van micro-elektroden die zijn gemaakt met een zeer fijn draadapparaat dat in de microboor is geïntegreerd. Dankzij onze jarenlange ervaring en de nauwkeurigheid van bepaalde machines kunnen we gaten van 15 µm boren.

Nauwkeurigheidsgraad:

  • Minimumruwheid: Ra van 0,1 µm
  • Minimale boordiameter: 20 µm
  • Nauwkeurigheid t.a.v. de diameter: 5 µm
  • Nauwkeurigheid t.a.v. de asafstand: 2 µm
Techniques-MDM-Drilling-001-DSC-9205

03. Microfrezen

Mecasoft is op een echte referentie op het vlak van microfrezen in België. Ons bedrijf beheerst de 3D microfreestechniekdoor middel van vonkverspanen. De verkregen nauwkeurigheid ligt rond de micron en de oppervlaktegesteldheid is uitstekend. Dit is vooral belangrijk bij de texturisering van oppervlakken: het creëren van patronen, reliëfs, enz. met behulp van deze 3D-methode.

Op basis van een 3D-tekening genereert de CAM-software een complex pad dat aan een elektrode wordt gedicteerd. Deze elektrode zal, net als een frees, dit pad reproduceren en aldus het patroon op het oppervlak van het onderdeel genereren. De diameter van de elektrode kan tot 30 micron klein zijn en kan nog verder worden verkleind met behulp van een draadapparaat dat in de 5-assige microfreesmachine is geïntegreerd, voor patronen met ongeëvenaarde details en nauwkeurigheid.

Nauwkeurigheidsgraad:

Minimumruwheid: Ra  van 0,1 µm
Minimale boordiameter: 20 µm
Minimale diameter van de elektrode: 13 µm
Nauwkeurigheid t.a.v. diameter: 5 µm
Nauwkeurigheid  t.a.v. asafstand: 2 µm

Techniques-MDM-Fraisage-001-PIC-9986