We controleren de kwaliteit van uw onderdelen en zorgen voor een strikte overeenstemming met het actieplan en vooral met de vastgestelde toleranties tijdens elke fase van het bewerkingsproces.

Kwaliteitsgarantie voor uw verspanen onderdelen

We hebben een controledienst toegevoegd aan de ontwikkeling van uw onderdelen om de kwaliteit van het verkregen resultaat, de naleving van de vastgelegde normen en de precisie van de uitsnijdingen te garanderen. Deze controles zijn onafhankelijk van de snij- of bewerkingstechniek en het gebruikte materiaal die bij de vervaardiging van uw mechanisch onderdeel werden  gebruikt.

Indien het materiaal door ons wordt geleverd, kan op verzoek ook een materiaalcertificaat worden afgeleverd.

Services-equipements-controle-003-DSC-9519

Eén partner voor uw volledige project van A tot Z

Dankzij ons mechanisch studiebureau en de verspaningstechnieken van Mecasoft en onze partners kunnen wij al uw projecten in hun geheeluitvoeren, tot en met de eindcontrole. Op die manier kunnen we steeds de meest competitieve en geschikte oplossing voor uw project aanbieden, in overeenstemming met uw lastenboek en met de nodige certificaten en controle .

Neem contact op met ons studiebureau

Geavanceerde technologie

We combineren de verschillende technieken die onze inspecteurs gebruiken om onze klanten het beloofde resultaat te garanderen. Het kwaliteits- en precisieniveau dat ons bedrijf bereikt, beantwoordt aan de verwachtingen van onze meest veeleisende klanten, zoals CERN, Airbus, Vinçotte en GSK.

Daarom zijn we een betrouwbare partner voor bedrijven uit alle sectoren van de industrie die uiterst nauwkeurige bewerkingstechnieken vereisen.

We ontwikkelen mechanische onderdelen voor de meest veeleisende sectoren

Ontdek de sectoren waarin we actief zijn

Afgifte van een inspectiecertificaat

Mecasoft verbindt zich ertoe u, op verzoek, een testcertificaat te verstrekken waaruit blijkt dat het geproduceerde onderdeel in alle opzichten voldoet aan uw opdracht en aan de eisen van de markt.

Op verzoek verstrekken we elke klant ook documentatie over de First Article Inspection (FAI), het productiegamma en een gedetailleerde monitoring van het fabricageproces van het bewerkte onderdeel. We streven immers naar volledige transparantie in het beheer van onze projecten volgens de met u vastgestelde normen.

Onze controle-instrumenten

We beschikken over de volgende krachtige controleapparatuur om te controleren of het geproduceerde onderdeel voldoet aan de afmetingen en toleranties.

  • Een 3D CNC optische meetmachine (met vergroting tot 200x en tot 1200x)
  • Controlematen (x-, y- en z-formaten) vanaf 0,1 mm diameter
  • Een groot aantal controle-instrumenten die voortdurend worden getest volgens de eisen van de door onze klanten toegepaste norm
  • Een 3D CNC meettaster (nauwkeurig tot +/- 1 µm)

Onze certificeringen

We zijn gecertificeerd volgens EN 9100:2018 / AS 9100:D / JISQ 9100:2016, een Europese norm die de kwaliteit waarborgt bij de vervaardiging van producten voor de luchtvaart-, ruimtevaart– en defensiesector. Bijgevolg zijn we ook ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dat is de strengste norm die al jarenlang in onze ontwerp- en analysewerkplaatsen wordt gehanteerd, om u de beste dienstverlening te bieden.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het uitvoeren van uw volledige project voor hoge precisiebewerking?