Bewerkingstechnieken

Wij bieden bewerking van mechanische onderdelen via alle traditionele technieken op de markt. Hierdoor kunnen we elk project voor het snijden van geleidende metalen en keramiek volledig uitvoeren van A tot Z. Dankzij deze brede waaier van diensten kunnen we met alle sectoren van de industrie samenwerken, met name de sectoren met strenge eisen.

Vonkverspanen

Mecasoft is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in vonksnijden. Dankzij de ultramoderne apparatuur in ons machinepark en het talent van ons team beheerst het bedrijf de drie belangrijkste EDM-methodes: draadvonken, zinkvonken en boorvonken.

Deze bewerkingstechniek biedt een zeer hoge graad van precisie voor de bewerking van mechanische onderdelen voor de meest veeleisende sectoren van de industrie. Bovendien stelt deze techniek ons ook in staat met elk geleidend materiaal te werken, ongeacht de hardheid ervan en zonder materiaal uit te rekken.

Leer meer over deze techniek

Micromechanica

Mecasoft is een van de marktleiders op het vlak van micromechanica. Voor onderdelen per eenheid of in massaproductie, voor domeinen waar de hoogste precisie vereist is of waar conventioneel verspanen niet precies genoeg is, snijden wij producten met behulp van de methodes van microdraadsnijden, microboren en microfrezen.

Bij de vervaardiging van deze onderdelen kunnen we dankzij de verschillende technieken zowel microgaten als zeer complexe vormen  snijden en 3D-patronen of texturen op het oppervlak van het product creëren. We zijn bovendien een van de Europese specialisten in 5-assig 3D-microfrezen met elektroden tot 20 µm, alsook in 5-assig microdraadsnijden m.b.v. draadvonken met draad van 20 µm diameter.

Leer meer over deze techniek

Andere bewerkingstechnieken

Mecasoft beschikt over een uitgebreid machinepark en een netwerk van gespecialiseerde en betrouwbare vakmensen. Daarom kunnen wij u, afhankelijk van uw situatie, altijd de meest geschikte bewerkingstechniek, of combinatie van technieken, aanbieden voor uw project: traditionele bewerkingsmethodes (frezen, boren, draaien, enz.), 5-assige CNC, lasersnijden, additive manufacturing…

Leer meer over deze techniek

Mecasoft staat oor u klaar!

Wij ondersteunen u via ons mechanisch studiebureau, waar we uw verzoek samen met u analyseren en u een oplossing voorstellen, tot aan de kwaliteitscontrole van uw eindproduct, inclusief het hoge precisiesnijden van uw bewerkingsonderdelen.