Bewerking van complexe onderdelen als onderaannemer voor de fijnmechanische industrie

Mecasoft stelt zijn 40 jaar ervaring ten dienste van alle sectoren van de precisiebewerking die een hoog prestatieniveau nodig hebben in onderaanneming. Een groot aantal bedrijven beschikken over apparatuur die aan diverse behoeften voldoet, maar zijn niet in staat bepaalde, meer precieze, bewerkingen uit te voeren voor hun klanten.

Voor de bewerking van deze meer geavanceerde metalen onderdelen bieden we ondersteuning voor de productie van complexe onderdelen waarvoor specifieke apparatuur nodig is (verspanen en micromechanica). Hierdoor kunnen we zo snel mogelijk een resultaat van topkwaliteit leveren waardoor onze klanten niet moeten investeren in operatoren en specifieke apparatuur die ze te weinig zouden gebruiken.

Onze machines staan voor u klaar om u perfect bewerkte producten te leveren

Ons machinepark bestaat uit een reeks gereedschapswerktuigen van de hoogste kwaliteit. Onze machines zijn toonaangevend op het gebied van micromechanische technologie en maken een nauwkeurigheid tot op de µm mogelijk. Mecasoft kan dus voor deze sectoren flexibel en snel bewerkingen uitvoeren die zeer kleine uitsnijdingen vereisen of een bijzonder complex profiel hebben.

We krijgen het vertrouwen van bedrijven die werkzaam zijn in de meest uiteenlopende domeinen die gebruik maken van algemene fijnmechanica en microtechnologie. Onze methodes, die worden gebruikt in toepassingen die vroeger niet toegankelijk waren voor de algemene engineeringsector, vertegenwoordigen een reële financiële meerwaarde voor deze bedrijven.

Industrie-008-Mecasoft-Roberty-Sebastien-17

Bent u op zoek naar de best mogelijke ondersteuning voor uw prototype, onderdeel of component?

Vervaardiging van mechanische onderdelen op maat

Door het complete aanbod dat ter beschikking van haar klanten staat, kan Mecasoft zich positioneren als de partner bij uitstek. Dit aanbod omvat:

  • ondersteuning bij de uitwerking van de stappen die door ons en onze klanten werden ondernomen;
  • het ontwerpen en uitvoeren van bewerkingen van componenten;
  • de visuele of 3D-kwaliteitscontrole van deze bewerkingen, alsmede de uitgifte van ad hoc certificaten.

Bogend op een team van gekwalificeerde ingenieurs, ie een specifieke opleiding genoten voor het gebruik van onze machines en de bewerkingstechnieken die we gebruiken, en dankzij de EN 9100:2018-certificering, is ons bedrijf een vaste waarde die voldoet aan de eisen van de meest hoogtechnologische sectoren.

Industrie-006-Mecasoft-Roberty-Sebastien-20
Industrie-005-Mecasoft-Roberty-Sebastien-19

Toepassen van onze vonkverspaningstechnieken en micromechanische technieken

Mecasoft is gespecialiseerd in metaalbewerking en legt zich toe op het volledige spectrum van geleiders, van de meest resistente tot de meest delicate (titanium, aluminium, staal, enz.). We werken met vonkverspanen en alle micromechanische technieken als aanvulling op de klassieke algemene mechanica (snijden, frezen, boren, schroeven, 5-assige CNC, enz.).

Onze methodes zorgen ervoor dat onze klanten uit de bewerkingssector een product krijgen dat voldoet is aan de opgestelde plannen, tot op de µm nauwkeurig is en een uitstekende oppervlaktegesteldheid heeft tot op 0,05 µm nauwkeurig, zonder dat de klant moet investeren in de meest complexe apparatuur.

We doen deze uitsnijdingen voor een groot aantal sectoren die microscopisch kleine onderdelen nodig hebben, zoals robotica, energie, kernenergie, olie en gas, en de voedingsindustrie. We zijn ook actief in de productie van hardmetalen snijgereedschappen en frezen uit wolfraamcarbide.

De andere sectoren waarin we actief zijn

Onze verwezenlijkingen