Bewerking van hoge precisie onderdelen voor de medische en chirurgische sector

We werken nauw samen aan de ontwikkeling van medische en chirurgische apparatuur. Onze micromechanische technieken en vonkverspaantechnieken zijn bijzonder geschikt voor de vervaardiging van apparatuur en spinale en intra-spinale implantaten. Deze zijn bestemd voor medische diagnoses en behandelingen of chirurgische ingrepen bij patiënten in verschillende domeinen van de geneeskunde.

Het perfectioneren van metaal staat centraal in onze mechanische bewerking

In deze sector is precisie van essentieel belang. Daarom garanderen wij een precisiegraad tot op de micron bij de bewerking van metalen onderdelen of componenten die worden gebruikt voor medische apparatuur en chirurgische instrumenten en hulpmiddelen.

Door micromechanica kunnen we bij Mecasoft volgende voorwerpen vervaardigen:

  • mitraliskleppen,
  • hart- en hersenstents
  • neurostimulatoren,
  • keramische en metalen mondstukken (nozzles), en precieze inzetstukken (microprecision nozzles) voor het regelen van de stroom van vloeistoffen,
  • apparatuur voor oftalmologische, endoscopische of dermatologische ingrepen,
Medical-007-Mecasoft-Roberty-Sebastien-35

Wilt u met een betrouwbare partner samenwerken voor de ontwikkeling van uw fijnmechanische onderdelen van A tot Z?

Perfecte bewerking voor individueel vervaardigde implantaten of prothesen

We werken met name met roestvrij staal 316L en titanium, twee metaalsoorten die zeer goed door het lichaam worden verdragen en veel worden gebruikt in de medische sector. Deze metalen worden onder meer gebruikt voor de vervaardiging van implanteerbare hulpmiddelen, zoals orthopedische prothesen en intravertebrale implantaten.

Verspanen en micromechanica zijn bijzonder geschikt voor dit domein, waar de precisie van elk onderdeel van het grootste belang is. Dat geldt voornamelijk voor medische hulpmiddelen (medical devices) met een hoge getrouwheid of implantaten die individueel worden vervaardigd en uniek zijn, op maat van elke patiënt. Dankzij onze infrastructuur kunt u in de volledige ontwikkeling gemakkelijk uitvoeren, vanaf het computerondersteund ontwerp tot de kwaliteitscontrole en certificatie van het afgewerkte materiaal en de afmetingen.

Medical-008-Mecasoft-Roberty-Sebastien-34
Medical-004-Mecasoft-Roberty-Sebastien-26

Mecasoft-kwaliteit voor de gezondheidszorg

Chirurgische precisie komt tot uiting in de hoge eisen die worden gesteld aan alle apparatuur, instrumenten en gereedschappen die in deze sector worden gebruikt. Deze kunnen soms bijzonder klein en complex zijn.

Machines die gebruik maken van vonkverspanen en micromechanica zijn in staat een dergelijke precisie en complexiteit te bereiken. Dit is het geval voor onze 5-assige microfreesmachine en ons 5-assig draadsnijcentrum.

Met deze twee bewerkingscentra kunnen zeer ingewikkelde onderdelen worden ontworpen, waarbij meerdere dimensies worden bewerkt in één enkel proces. De verkregen oppervlaktegesteldheid, hetgeen in dit domein ook van cruciaal belang is, is eveneens hoog, met Ra-waarden van 0,05 µm.

De andere sectoren waarin we actief zijn

Onze verwezenlijkingen