Bewerking van mechanische onderdelen voor de luchtvaartsector

Mecasoft werkt samen met bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector voor het ontwerp, de vervaardiging en de kwaliteitscontrole van hun met hoge precisie bewerkte onderdelen. We delen onze 40 jaar ervaring in microbewerking met hen voor de productie van prototypes en afzonderlijke onderdelen in kleine, middelgrote of grote hoeveelheden.

Door middel van ons mechanisch studiebureau en ons team van gekwalificeerde ingenieurs nemen we deel aan de voorbereidende studies voor de vervaardiging van complexe systemen en assemblages, alsook strategische onderdelen voor hun verschillende projecten.

Onze gecertificeerde knowhow in hoge precisiemechanica

Ons bedrijf is gecertificeerd volgens EN 9100:2018, een Europese norm die de kwaliteitsnormen voor de lucht- en ruimtevaartsector waarborgt. Mecasoft werkt aan diverse projecten voor de luchtvaartindustrie en rekent grote namen als Airbus, Boeing, Safran Aero Booster, SABCA, SONACA, Embraer, het Von Karman Instituut, Dassault en vele anderen tot zijn klanten

In deze bijzonder veeleisende sector is “bijna goed” niet goed genoeg. Elk onderdeel vereist een grondige studie en uitmuntendheid in de productie van de onderdelen, assemblages en subassemblages die in vliegtuigen, helikopters, boten en andere lucht- of zeevaarttoestellen moeten worden geïntegreerd.

Aero-012-DSC_0732

Wij maken de meest complexe en veeleisende vormen voor uw luchtvaartonderdelen, met een perfecte oppervlaktegesteldheid dankzij onze beproefde processen op het vlak van micromechanica

Luchtvaartonderdelen en -gereedschap: wij voeren uw project uit van A tot Z

Dankzij het performante gereedschap in ons machinepark kunnen we, zowel voor gereedschappen als assemblageproducten, alle soorten metaal bewerken, ook de hardste materialen (zoals staal of bepaalde nikkel- of hardmetaallegeringen). Uit deze materialen verkrijgen we vormen met een hoge complexiteit en een ongeëvenaard niveau van precisie.

We bieden een compleet dienstenpakket aan om uw project voor de productie van onderdelen te begeleiden van het begin tot de concrete uitwerking. Op die manier staan wij garant voor een productie en eindproduct van hoogwaardige kwaliteit.

De andere sectoren waarin we actief zijn
chemise piston

Onze verwezenlijkingen

Mecasoft is actief in diverse luchtvaartprogramma’s, waaronder de productie van onderdelen en componenten zoals:

  • Heugels voor voorranden,
  • Voering-zuiger combinaties voor de ABS-systemen van landingsgestellen,
  • Ontdooiingssystemen,
  • Geleideschoepen van turbines,
  • Antirotatielocks en lock spacers,
  • Activeringseenheden voor raketstraalpijpen,
  • Diverse werktuigen en gereedschap voor het onderhoud,
  • Studies en prototypes van strategische onderdelen.