We ondersteunen u in alle stadia van het ontwikkelingsproces van uw verspanen onderdelen, van de eenvoudigste stappen tot de meest complexe. Dankzij ons studiebureau, dat bestaat uit een team van ingenieurs en specialisten, stelt Mecasoft zijn expertise tot uw dienst, vanaf het ontwerpproces tot de realisatie van al uw projecten.

Ons advies op maat voor uw verspanen onderdelen

Onze missie gaat verder dan de loutere afwerking van uw onderdelen. Naast de kwaliteit van onze afgewerkte producten staat ook het advies van onze experts garant voor de tevredenheid van onze klanten aangezien ze de budgetten, leveringstermijnen en het rendement helpen verbeteren.

Met onze jarenlange ervaring helpen we u bij de keuze van de meest efficiënte en competitieve oplossingen voor het ontwerp van uw onderdelen, de bewerkingstechnieken die het best zijn aangepast aan het gewenste resultaat en de materialen die het best zijn afgestemd op uw behoeften.

Ondersteuning op maat van de fase van uw project

We controleren en begeleiden u van het prototype tot de massaproductie. De toe te passen methodes en het gereedschap dat nodig is om uw onderdelen efficiënt te bewerken, zullen verschillen naargelang de fase van uw project.

Van de ontwikkeling van prototypes voor hun validatie, tot de preproductiefase of massaproductie (in verschillende fasen of in één lang proces): wij helpen u bij de keuze van de meest rendabele en efficiënte oplossing.

Wat als u andere vragen heeft over een van de stappen van uw project? We stellen alles in het werk om al uw vragen te beantwoorden!

Ontdek onze bewerkingstechnieken

Ons studiebureau: uw project zonder zorgen

  • U profiteert van de kennis van onze ingenieurs en specialisten op het vlak van uiterst nauwkeurige mechanica.
  • We helpen u bij de opstelling van uw aanvraag, maar analyseren ook uw precieze behoeften en stellen de beste oplossingen voor onder de mogelijke alternatieven.
  • We denken na over alle fases van de ontwikkeling van uw product, van brainstorming tot het prototype en de productie.
  • We zijn een one-stop-shop en volgen een consistent en efficiënt proces tijdens de volledige samenwerking. We zorgen ook voor de eventuele onderaanneming.
  • Bovendien staan we garant voor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het eindresultaat.
Laten we het over uw project hebben!

Onze computerprogramma’s voor het ontwerpen van mechanische onderdelen

IT-tools vormen de basis van de technieken die bij Mecasoft worden gebruikt. Ze stellen ons in staat de haalbaarheid van elk project te analyseren en een gedetailleerd plan op te stellen. Op basis van dit plan voeren we de bewerking nauwkeurig, efficiënt en automatisch uit volgens onze verschillende technieken.

bureau-etudes6

Computerondersteund ontwerp (CAD)

Dankzij het CAD-proces kunnen we uw tekeningen van de te bewerken onderdelen importeren of deze zelf voor u maken. Dit geeft ons een volledig 3D-plan dat ons helpt alle details te bekijken, en waarop we kunnen zien waar we op moeten letten. Hier wordt vervolgens rekening mee gehouden bij het maken van prototypes.

CAD is ook van cruciaal belang voor de massaproductie: in deze fase combineren en optimaliseren we de onderdelen in het materiaal. Hierdoor hebben we minder materiaal nodig, wordt het aantal vereiste handelingen bewerkt en bijgevolg vermindert ook de bewerkingstijd. Op die manier kunnen we u een economisch optimum bieden.

bureau-etudes5

Computerondersteund ontwerp en productie (CADM)

Het CADM-computerprogramma koppelt de werkstations met de profielen en contouren van het te bewerken product aan het machinepark. Het is dus deze besturingscomputer die de productie van het onderdeel aanstuurt en begeleidt door middel van de machine. Dankzij dit proces kunnen we een eindresultaat verkrijgen dat trouw is aan het vooraf opgestelde plan, met een precisie die perfect is afgestemd op de behoeften.

Mecasoft-kwaliteit voor elke sector

Onze ingenieurs en experten hebben een jarenlange ervaring op het vlak van hoge precisiemechanica. Ze hebben een grondige materiaalkennis en beheersen de snij- en boortechnieken perfect. Dit maakt Mecasoft de ideale partner voor elke sector die geavanceerde metaalbewerking vereist, per eenheid of voor massaproductie.

De sectoren waarin we actief zijn