Studiebureau

BE6 BE5 BE4 BE2

Onze missie is ruimer dan het bewerken van uw werkstukken. Stroomopwaarts in het productieproces van complexe stukken zal ons team van ingenieurs en specialisten u begeleiden bij elke stap. Vanaf het theoretische idee tot aan het ontwerp en de productie van een stuk kan u gebruik maken van onze top-expertise en onze lange ervaring om samen de meest efficiënte oplossing te bepalen. Door onze doorgedreven kennis van de microverspaning kunnen wij u beter dan wie ook advies geven over welke vonkverspaningstechnieken, oppervlaktebehandelingen en materialen het best aangepast zijn aan uw noden.

CAD en CAD/CAM: De informatica ten dienste van de productietechnieken:

Voor het analyseren van de haalbaarheid en het simuleren van de ontwikkeling van werkstukken met de vonkverspanings-procedés maakt Mecasoft gebruik van de CAD (Computer Aided Design) en CAD/CAM (Computer Aided Manufacturing) technieken.

CAD laat toe om de tekening van het werkstuk te maken en dit virtueel in 3D te visualiseren, het te testen en er de eventuele problematische punten van te identificeren.

Bij CAD/CAM wordt de vonkverspaningsmachine aangestuurd door een controller-computer waarin het profiel en de precieze contouren van het te produceren werkstuk zijn opgeslagen.